Glad påsk!

Påsken är här, vilket för vår del innebär lov och därmed en veckas bloggpaus. Vi ska bara leta lite ägg och äta mycket mat, sedan är vi som vanligt tillbaka igen. Vi hörs vecka 15!
 
GLAD PÅSK!
/Moa, Hanna och Maria
2013-03-29 @ 19:35:00 Permalink Övrigt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Penne med champinjoner och skinka

 
Recept för 1 st person 
 
100 g pennepasta
4-5 st chaminjoner 
50 g rökt skinka 
50 g spenat (fryst) 
1 dl matlagningsgrädde 
Salt och peppar 
 
Tillagning: ca 30 minuter 
 
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Skär champinjonerna i halvor och strimla skinkan.
3. Stek champinjonerna och skinkan och häll sedan ner grädden. 
4. Tina spenaten, antingen i en kastrull eller i mikrovågsugn.
5. Häll i spenaten i stekpannan och låt allt puttra i någon minut. 
6. Till sist, häll i såsen i den färdiga pastan!
 
TIPS: Den här pastan fungerar också jättebra andra sorters svamp, så kör på vad ni gillar mest! Om ni känner att det fattas något kan ni exempelvis ha i vitlök eller gul lök.
2013-03-28 @ 20:03:00 Permalink Kött Kommentarer (0) Trackbacks ()


Spenat- och ricottafylld tortelloni med salvia och parmesan

 
Recept för 1 st person
 
150 g färsk spenat- och ricottafylld tortelloni
Ett litet knippe salvia
ca 20 g smör, margarin eller flytande margarin
ca ½ dl färskriven parmesanost
 
Tillagning: ca 15 min
 
1. Koka upp pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Medan pastan kokar, smält smöret i en stekpanna. Häll i salviabladen och låt de stekas i någon minut.
3. När tortellonin kokat klart - häll av allt vatten genom ett durkslag och fyll sedan stekpannan (där salvian befinner sig) med pastan.
4. Rör om och strö efter det parmesan över maten. Färdigt och jättegott!
2013-03-25 @ 21:03:00 Permalink Vegetariskt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Snabb sockerkaka


Recept för 1 kaka
 
En smörklick till smörjning
2 st ägg
2 dl socker
2 dl mjöl

Topping:
Valfritt, vi valde mandlar och hallon!
 
Tillagning: ca 25 minuter
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj gjutjärnspannan med smör.
3. Vispa ägg och socker tills det blir fluffigt.
4. Häll därefter i mjölet och rör om.
5. Häll i smeten i pannan och dekorera med valfritt tillbehör.
6. In i ugnen i 15-20 minuter tills kakan fått bra med färg.
 
Njut!

TIPS: Detta är en väldigt enkel kaka som är svår att misslyckas med! Du som tror att du alltså inte kan baka, nu har du något att bjuda på - eller äta upp helt själv! Något positivt är att dessa ingredienser har man oftast hemma och behöver då inte köpa massa nytt. Det vi tycker om med denna kaka är att man kan toppa med nästan vad som helst, idag valde vi mandlar och hallon men det går lika bra med äppelskivor, andra nötter, bananskivor osv! Bara testa sig fram till bästa smak.
2013-03-21 @ 12:00:00 Permalink Bakverk Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tortillapizza

 
Recept för 2 st tortillapizzor
 
2 st tortillabröd
3-4 st färska champinjoner
4-5 st körsbärstomater
Pastasås med basilika
Mozzarellaost
Svarta oliver, urkärnade
Ruccolasallad
 
Tillagning: 10-15 minuter
 
1. Sätt ugnen på grill.
2. Skiva mozzarellaosten, champinjonerna och körsbärstomaterna.
3. Lägg tortillabröden på en plåt med bakplåtspapper.
4. Bred ut ett lager pastasås på bröden och fördela mozzarellan, champinjonerna och tomaterna över bröden. Strö över valfri mängd av svarta oliver.
5. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 4-5 minuter. Toppa med ruccolasallad och servera direkt.
 
Smaklig måltid!
2013-03-18 @ 18:39:00 Permalink Lättare mål Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hallonsmoothie med havre

 
Recept för 1 stort glas
 
2 dl naturell yoghurt
1 st banan
3 st torkade aprikoser
2 msk havregryn
1 dl frysta hallon
 
Tillagning: ca 10 minuter
 
1. Mixa yoghurten med bananen och aprikoserna.
2. Tillsätt havregryn och hallon och mixa slätt. Svårare än så är det inte!
 
TIPS: En smoothie sitter i princip aldrig fel. Till frukost, till mellanmålet, eller när du bara är sugen på något gott. Det speciella med just den här smoothien är att den innehåller havregryn. Havregryn innehåller mycket järn och fiber som gör att du håller dig ordentligt mätt ett bra tag. Om du föredrar en smoothie som inte är lika matig så skippa havregrynen helt enkelt, och fyll istället på med några extra bär till exempel. Känner du däremot att du är superhungrig och smoothien ensam inte räcker för att mätta, gör som vi och addera en smarrig macka och lite nötter till målet. Vi valde keso med skivade körsbärstomater som smörgåspålägg och en näve valnötter till det. Gott! För dig som vill ha extra proteiner, kan du boosta din smoothie med en rå äggula. Hoppas det smakar bra!
2013-03-11 @ 19:28:00 Permalink Lättare mål Kommentarer (0) Trackbacks ()


BoB behöver dig!

Hallå där alla BoB-diggare! Som säkert många av er vet är den här bloggen vårt projektarbete, och för att fullända det skulle vi bli på Burgare och bröd bli jätteglada om ni vill hjälpa oss genom att svara på några frågor. 
 
1. Vad var ditt första intryck av bloggen? Goda recept, fina fotografier? Eller tvärtom?
2. Har du lagat till något eller några av recepten själv? I så fall vilket/vilka? 
3. Vad vill ni se mer av här i bloggen? 
4. Hur hittade ni hit? Genom sociala medier, eller var det kanske någon kompis som tipsade er? 
 
Det enda ni behöver göra är att skriva frågans siffra och sedan ert svar bredvid i kommentarsfältet nedanför (alternativt klicka på "Kommentarer" för att komma till kommentarsfältet). 
 
Tack så mycket för hjälpen!
2013-03-10 @ 20:09:00 Permalink Övrigt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Fetaostscones med tillbehör



Recept för ca 1-2 st personer 
 
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
25g smör
1 dl filmjölk/lättyoghurt
1 nypa salt
ca 10 st fetaostkuber

Pålägg:
Valfritt! Vi använde oss av körsbärstomat och avokado.
 
Tillagning: ca 25 minuter 
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ta fram en bakplåt samt bakplåtspapper
3. Blanda salt, vetemjöl och bakpulver
4. Knåda i smöret då de mjuknat lite tills degen är smulig, häll därefter ned filen
5. Blanda allt och lägg sedan allt i två högar på bakplåtspappret, eller hur du vill ha det
6. Peta i fetaosten i degen och täck över med lite smet. 
7. In i ugnen och vänta i ca 15 minuter, tills de fått bra med färg
8. Under tiden kan du fixa med tillbehören!
9. Ta ut, låt svalna och njut!
 
TIPS: Som vi nämnde innan kan man ha ungefär vad man vill som tillbehör. Skinka, ost, sallad och liknande funkar lika bra! Ett annat tips är att istället ta 1 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl, för ett nyttigare alternativ.  Ett perfekt recept till mellis som går snabbt att få ihop!
2013-03-07 @ 12:50:00 Permalink Lättare mål Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pasta carbonara med gorgonzola

 
Recept för ca 2 st personer 
 
200g pasta 
1 paket bacon 
1 gul lök 
1 dl matlagningsgrädde
1 äggula
Gorgonzola, smaksak hur mycket man vill ha 
 
Tillagning: ca 30 minuter 
 
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 
2. Hacka löken i småbitar och baconet i mellanstora bitar. 
3. Stek löken tills den fått färg och häll över i en skål. 
4. Stek baconet tills den är färdig enligt dig! 
5. Häll löken, baconet, grädden och gorgonzolan i kastrullen med den färdiga pastan och blanda. 
6. Kläck ägget och sila ut äggvitan med hjälp av äggskalet, så bara äggulan återstår och häll även i den i kastrullen. 
 
Och så var det färdigt! 
 
TIPS: Gorgonzola är en väldigt speciell smak och alla kanske inte gillar det. I så fall kan man byta ut gorgonzolan mot någon annan ost, t.ex. parmesan, eller helt enkelt ta bort osten helt och hållet, så får man en vanlig pasta carbonara!
2013-03-04 @ 18:49:00 Permalink Kött Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0