Pasta carbonara med gorgonzola

 
Recept för ca 2 st personer 
 
200g pasta 
1 paket bacon 
1 gul lök 
1 dl matlagningsgrädde
1 äggula
Gorgonzola, smaksak hur mycket man vill ha 
 
Tillagning: ca 30 minuter 
 
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 
2. Hacka löken i småbitar och baconet i mellanstora bitar. 
3. Stek löken tills den fått färg och häll över i en skål. 
4. Stek baconet tills den är färdig enligt dig! 
5. Häll löken, baconet, grädden och gorgonzolan i kastrullen med den färdiga pastan och blanda. 
6. Kläck ägget och sila ut äggvitan med hjälp av äggskalet, så bara äggulan återstår och häll även i den i kastrullen. 
 
Och så var det färdigt! 
 
TIPS: Gorgonzola är en väldigt speciell smak och alla kanske inte gillar det. I så fall kan man byta ut gorgonzolan mot någon annan ost, t.ex. parmesan, eller helt enkelt ta bort osten helt och hållet, så får man en vanlig pasta carbonara!
2013-03-04 @ 18:49:00 Kött Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0