Tomat och mozzarella i smördegsknyten

 
Recept till 12 knyten
 
1 förpackning färdig smördeg 
1-2 stora tomater 
1 paket små mozzarellabollar  
1 vitlöksklyfta 
1 ägg 
Basilika 
Chiliflakes 
 
Tillagning: ca 20-30 minuter
 
1. Skär smördegsplattan i tolv bitar (4 på längden och 3 på kortsidan exempelvis).
2. Skär tomaten/erna och basilikan i småbitar.
3. Pressa vitlöken.
4. Lägg lite tomat, en mozzarellaboll, lite basilika och vitlök på varje platta.
5. Ta tag i hörnen och "knåda" ihop degen så den sitter fast! 
6. Pensla på ägget och strö chiliflakes över knyterna.
7. Och till sist, in i ugnen till de har fått färg och ser färdiga ut helt enkelt!
 
Snabbt, superlätt och supergott!
 
TIPS: Om man inte är så förtjust i chiliflakes kanske det passar bättre med sesamfrön? Testa det och låt oss veta hur det blev! 
2013-01-28 @ 17:27:00 Lättare mål Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0