Spenatsoppa med ägg

 
Recept för 1 st person
 
ca 100 g spenat (fryst, hackad)
½ msk smör eller margarin (vi använde flytande margarin)
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
ca ½ dl mjölk
1 ägg
Salt och peppar
 
Tillagning: ca 20 minuter
 
1. Hårdkoka ägget. Spola det i kallt vatten så att det kallnar. Skala och halvera.
2. Smält matfettet i en kastrull och vispa ner vetemjölet, späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordentligt.
3. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärningen, mjölken och den frysta spenaten. Koka upp och låt sedan småkoka i några minuter. Rör om och smaka av med salt och peppar.
4. Häll upp den varma soppan och lägg i ägghalvorna. Klart!
 
TIPS: Det går lika bra att använda matlagningsgrädde istället för mjölk i den här soppan om det skulle föredras, då blir den lite fastare. Rätten gör sig också bra i kombo med bröd, servera t.ex. soppan tillsammans med hårt bröd med god ost på! Mums!
2013-02-07 @ 14:15:00 Vegetariskt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0