Lax- och spenatpaj

 
Recept för en stor paj 

175 g smör 
3½ dl vetemjöl 
3½ msk vatten 
500 g färsk spenat / 200 g fryst spenat 
300 g rökt lax i skivor 
2 ägg 
1½ dl gräddfil
1½ dl kaffegrädde 
½ - 1 dl riven parmesanost 
 
Tillagning: cirka 50 minuter 
 
1. Lägg fram smöret cirka en halvtimme innan matlagningen så det hinner bli rumsvarmt och sätt på ugnen på 250 grader. 
2. Lägg den färska spenaten i ett durkslag och slå långsamt över kokande vatten så att spenaten mjuknar och krama sedan ut så mycket vatten som möjligt. 
3. Hacka smöret i småbitar och lägg i en bunke och blanda med mjöl och vatten. Knåda senda ihop allt till en deg.
4. Platta ut degen i en pajdeg och även upp på kanterna så att de täcks. 
5. Bre ut spenaten i botten på pajskalet och sedan laxen skuren i småbitar ovanpå.
6. Vispa ihop äggen med kaffegrädden, gräddfilen och parmesanost, och häll på den över pajen. 
7. Grädda pajen i 30 minuter, och om den ser ut att bli bränd, täck den med folie de sista fem minuterna. 
2013-02-21 @ 12:00:00 Fisk Permalink


Kommentarer
Postat av: johannaJohanna

Lagade nyss! Supergott! Hade dock mozzarella istället för parmesan. Kommer definitivt laga igen, hela familjen gillade!

Svar: Jätteroligt att höra Johanna!! Kul att du kommer med andra förslag till receptet också! Alltid roligt med positiv feedback!!!
burgareochbrod.blogg.se

2013-02-26 @ 19:06:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0