Ceasarsallad med bacon



Recept för 2 portioner


Ingredienser:
1 st romansalladshuvud
Kycklingbröst
½ paket bacon
Körsbärstomater
Oliver
Rostbröd

Dressing:
2 st sardellfiléer
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 ägg
Riven parmesanost
1 tsk senap
1/2 dl olivolja
Salt och svartpeppar

Tillagning: 15 minuter

1. Dela salladen i större bitar och skölj den noga i kallt vatten och låt rinna av i durkslag, dela körsbärstomaterna. 
2. Mixa sardeller, citronsaft, vitlök, ägg, senap och riven parmesan. Tillsätt olivoljan droppvis och smaka av med salt och peppar. Akta så dressingen inte skär sig.
3. Stek den strimlade kycklingen och krydda med salt och peppar tills den är genomstekt.
4. Stek bacon tills de blir krispiga.
5. Dela rostbröd/annat bröd i små fyrkanter, stek med smör och valfria kryddor tills de får en bun krispig yta. 
6. Blanda ihop salladen och grönsakerna med den stekta kycklingen på ett fat, lägg över bacon, krutongerna och ringla över så mycket dressing du vill ha.
2013-04-09 @ 18:48:00 Kyckling Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0