Pärlcouscous med lax

 
Recept för 1 st portion
 
1 dl pärlcouscous
Grönsaksbuljong, en halv tärning
1 laxfilé, tinad
1 dl turkisk yoghurt (alternativt annan naturell yoghurt)
Pesto
Salt och peppar
Olivojla
Valfria grönsaker att ha till
 
Tillagning: ca 25 min
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. När temperaturen uppnåtts, krydda den tinade laxfilén med salt och peppar, lägg ner den i en form du ringlat lite olivolja i, och ställ in den i ugnen i ca 15 minuter.
2. Koka upp pärlcouscous enligt anvisningarna på paketet. Ha i buljongtärningen.
3. Medan laxen är i ugnen och pärlcouscousen kokar är det läge att göra sås! Blanda turkisk yoghurt med mängden pesto du känner för. Själva är vi alla pesto-fans och körde i 2,5 matskedar. Rör om ordentligt.
4. Grönsaker är gott, nyttigt och färglatt på tallriken. Vi adderar helt vanlig grönsallad och tomat till rätten.
5. Lägg upp allt på en tallrik och spara inte på såsen, ös på bara. Varsågod att hugga in!
 
TIPS: Märker du att pärlcouscous inte är din grej kan rätten bli lika god med t.ex. pasta till. Om du däremot gillar pärlcouscous kan det vara värt att komma ihåg, det är nämligen hur gott som helst att ha i sallader, till kött och mycket annat. Bra mätt blir man också!
 
Vi hörs snart igen med nya recept!
2012-12-17 @ 14:37:01 Fisk Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0