En liten mellandagshälsning

Bulgursallad med halloumi







0,5 dl bulgur
ca 60 g halloumiost
2. Skölj salladen och lägg ned i salladsskålen.
3. Tärna mango, rödlök, soltorkade tomater samt dela halloumi
4. Kärna ur, skala och tärna avokado. Lägg sedan i en skål och pressa över hälften av citronen och blanda, det gör att avokadon inte blir missfärgad.
5. Stek halloumi i olja på medelhög värme tills de har fått stekyta, ett tips är att steka i stora skivor och tärna efteråt.
6. Mixa honung, olivolja och resten av citronen till en fräsch dressing.
7. Blanda alla ingredienser i en salladskål och häll över dressingen. Vi lade ner allting lite eftersom, men det är en smaksak, går lika bra hur du än vill göra!
TIPS: Vi använder oss ofta av nötter, pumpakärnor, gojibär, solrosfrön etc. i matlagning. Strö över salladen och blanda - enkelt! Mango är en ingrediens som kan vara dyr (och dålig för miljön då frukten skickas över hela världen). Om du vill använda något annat, t.ex. närodlade äpplen, så funkar det alldeles utmärkt och blir också jättegott!
Vi tycker att detta blev hur gott som helst, rätten känns fräsch och lätt att äta. Ännu ett tips är att koka upp lite mer bulgur, eftersom receptet är för endast en person, så du kan ha till två måltider. Den här salladen funkar jättebra att laga till middag och sedan använda till lunch dagen efter, eller tvärtom. Detta för att spara pengar och tid att laga mat! Funkar super att ha i matlådan till jobbet också.
Pärlcouscous med lax




Följ oss på Bloglovin'!
Kyckling- och spenatpasta





60 g fryst bladspenat eller 40 g färsk
TIPS: Om man vill lyxa till det lite kan man även ha svarta oliver i som passar väldigt bra till spenaten. Färska tomater går också lika bra som soltorkade tomater.
Tacoburgare










Nötfärs - ca 150 g
Tacokrydda - 1/2 st påse
Ägg - 1 st
Avokado - 1 st
Vitlök - 1 st klyfta
Tomat - 1/2 st
Paprika - några skivor
Majs - 1 liten burk
Gurka - några skivor
Rödlök - några skivor efter smak
Hamburgerbröd - 1-2 st (2-4 skivor)
Tillagning: ca 30 minuter
1. Dela avokadon i två delar, gröp ur med en sked och mosa. Blanda i en pressad/hackad vitlöksklyfta, salt, peppar och tacokrydda.
2. Skiva upp resten av grönsakerna och lägg i skålar.
3. Blanda färsen i en bunke, i med ett helt ägg, och mosa runt med händerna. Ha i tacokrydda efter behag.
4. Forma burgarna efter egen smak. Lite större brukar bli bäst. Lägg i stekpanna på hög värme med en klick smör eller olja och stek. Krydda med salt och peppar och låt de ligga i pannan tills de får en fin brun yta.
5. Stek bröden lite lätt på vardera sida.
6. Lägg brödet på en tallrik. På med ingredienser. Servera!
Bloggens allra första recept är också ett av våra absoluta favoritrecept. Två populära maträtter, hambugare och tacos, blandade i ett! Kan knappast bli bättre.
VÄLKOMNA SKA NI VARA!
