Kyckling- och spenatpasta





Recept för 1 st portion
Knappt 100 g pasta, t.ex. tagliatelle (som på bilden)
60 g fryst bladspenat eller 40 g färsk
60 g fryst bladspenat eller 40 g färsk
En kycklingfilé (fryst eller färsk är valfritt)
En halv vitlök (smaksak)
2-3 marinerade soltorkade tomater
1 dl mellangrädde
Kycklingbuljong
Smör (att steka i)
Salt och peppar
Tillagning: ca 30 minuter
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
2. Tina spenaten i kastrull med lite vatten. Krama ur vattnet.
3. Skär kycklingen i små bitar.
4. Hacka vitlöken, spenaten och tomaterna.
5. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör (var noga med att kycklingen blir helt genomstekt och att tvätta händera efter att du hanterat den!)
6. Blanda i resten av ingredienserna: vitlöken, spenaten, tomaterna, buljongen samt grädden.
Färdigt att servera!
TIPS: Om man vill lyxa till det lite kan man även ha svarta oliver i som passar väldigt bra till spenaten. Färska tomater går också lika bra som soltorkade tomater.
Precis som nästan alla recept vi kommer dela med oss av här, så är det väldigt smart och smidigt att laga till lite extra och frysa in det som inte äts upp! För att få en nylagad känsla även nästa gång du äter av av maträtten kan man koka ny pasta varje gång (bara för att fryst pasta inte är så kul helt enkelt).
Hoppas allt går som det ska och att allt smakar bra!
Kommentarer
Trackback