Pasta carbonara med gorgonzola




Recept för ca 2 st personer
200g pasta
1 paket bacon
1 gul lök
1 dl matlagningsgrädde
1 äggula
Gorgonzola, smaksak hur mycket man vill ha
Tillagning: ca 30 minuter
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Hacka löken i småbitar och baconet i mellanstora bitar.
3. Stek löken tills den fått färg och häll över i en skål.
4. Stek baconet tills den är färdig enligt dig!
5. Häll löken, baconet, grädden och gorgonzolan i kastrullen med den färdiga pastan och blanda.
6. Kläck ägget och sila ut äggvitan med hjälp av äggskalet, så bara äggulan återstår och häll även i den i kastrullen.
Och så var det färdigt!
TIPS: Gorgonzola är en väldigt speciell smak och alla kanske inte gillar det. I så fall kan man byta ut gorgonzolan mot någon annan ost, t.ex. parmesan, eller helt enkelt ta bort osten helt och hållet, så får man en vanlig pasta carbonara!
Kommentarer
Trackback