Fetaostscones med tillbehör







Recept för ca 1-2 st personer
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
25g smör
1 dl filmjölk/lättyoghurt
1 nypa salt
ca 10 st fetaostkuber
Pålägg:
Valfritt! Vi använde oss av körsbärstomat och avokado.
Tillagning: ca 25 minuter
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ta fram en bakplåt samt bakplåtspapper
3. Blanda salt, vetemjöl och bakpulver
4. Knåda i smöret då de mjuknat lite tills degen är smulig, häll därefter ned filen
2. Ta fram en bakplåt samt bakplåtspapper
3. Blanda salt, vetemjöl och bakpulver
4. Knåda i smöret då de mjuknat lite tills degen är smulig, häll därefter ned filen
5. Blanda allt och lägg sedan allt i två högar på bakplåtspappret, eller hur du vill ha det
6. Peta i fetaosten i degen och täck över med lite smet.
7. In i ugnen och vänta i ca 15 minuter, tills de fått bra med färg
6. Peta i fetaosten i degen och täck över med lite smet.
7. In i ugnen och vänta i ca 15 minuter, tills de fått bra med färg
8. Under tiden kan du fixa med tillbehören!
9. Ta ut, låt svalna och njut!
9. Ta ut, låt svalna och njut!
TIPS: Som vi nämnde innan kan man ha ungefär vad man vill som tillbehör. Skinka, ost, sallad och liknande funkar lika bra! Ett annat tips är att istället ta 1 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl, för ett nyttigare alternativ. Ett perfekt recept till mellis som går snabbt att få ihop!
Kommentarer
Trackback