Tomat och mozzarella i smördegsknyten







Recept till 12 knyten
1 förpackning färdig smördeg
1-2 stora tomater
1 paket små mozzarellabollar
1 vitlöksklyfta
1 ägg
Basilika
Chiliflakes
Tillagning: ca 20-30 minuter
1. Skär smördegsplattan i tolv bitar (4 på längden och 3 på kortsidan exempelvis).
2. Skär tomaten/erna och basilikan i småbitar.
3. Pressa vitlöken.
4. Lägg lite tomat, en mozzarellaboll, lite basilika och vitlök på varje platta.
5. Ta tag i hörnen och "knåda" ihop degen så den sitter fast!
6. Pensla på ägget och strö chiliflakes över knyterna.
7. Och till sist, in i ugnen till de har fått färg och ser färdiga ut helt enkelt!
Snabbt, superlätt och supergott!
TIPS: Om man inte är så förtjust i chiliflakes kanske det passar bättre med sesamfrön? Testa det och låt oss veta hur det blev!
Kommentarer
Trackback