Ris med skink- champinjon- och kycklingsås





Recept för 1 st person
En kycklingfilé
6 champinjoner
6 skivor skinka
1 dl matlagningsgrädde
En slurk vitt vin (valfritt)
1 portion basmatiris (enligt paketet)
Salt
Tillagning: 20-25 minuter
1. Hacka och stek champinjonerna i små bitar. Lägg sedan de färdgistekta champinjonerna åt sidan.
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3. Skär kycklingfilén och stek den.
4. Häll tillbaka champnjonerna i stekpannan.
5. Klipp skinan i småbitar och häll ner i stekpannan.
6. Häll i grädden och eventuellt vin för mer smak.
Häll på salt och peppar efter smak!
TIPS: Denna maträtt går exakt lika bra att frysa in som alla andra! Så det tipsar jag er om att göra för att underlätta någon dag då det finns mycket annat att göra på schemat.
Alla kanske inte har tillgång till vin men maten smakar lika bra ändå. Ett annat tips är också att ha lite teriyakisås på riset, så får maträtten plöstligt en liten touch av Asien!
Kommentarer
Postat av: Jojopinglan
Jag gillar svamp!
Svar:
burgareochbrod.blogg.se
Trackback