Pasta Carbonara med sparris och ugnstorkad prosciutto







Recept för 1 st person 
 
ca 100 g papardellepasta 
2-3 färska gröna sparrisar
Olivolja  
Flingsalt
Svartpeppar 
1/2 dl mjölk
1/4 dl vispgrädde
1 äggula 
1/2 pressad vitlöksklyfta
1-2 skivor prosciutto
1/2 dl riven parmesanost 
 
Tillagning: ca 35-40 minuter
 
1. Sätt ugnen på 100 grader. När temperaturen är nådd, sätt in prosciutton som du placerat på en plåt med bakplåtspapper och ringlat olivolja över. Prosciutton ska nu ugnstorkas - titta till den ibland.
2. Koka papardellepastan enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Dela sparrisen i mindre bitar och blanda med olja, salt och peppar. Stek i en torr stekpanna.
4. Blanda grädden, mjölken, äggulan och den pressade vitlöksklyftan i en kastrull med hälften av parmesanosten. Vispa och låt sjuda. Salta och peppra lite som du känner för.
5. Kolla till prosciutton och plocka ut den ur ugnen om du tycker den verkar tillräckligt torkad. Tänk "chips"!
6. Häll av vattnet på pastan och häll över gräddblandningen. Låt det dra en liten stund. 
7. Servera genom att lägga upp pastan på en tallrik, lägga på sparris, ugnstorkad prosciutto och strö över parmesan.
Buon appetito!
 
TIPS: Denna rätt är suveränt god och känns som en fin helgmiddag på tallriken. För att förvandla den till en mer vardaglig (och budgetsnällare) rätt - strunta i sparrisen, byt ut pappardellepastan mot vanlig spagetti och prosciutton mot t.ex. bacon, och så har du en klassisk carbonara istället. Också gott! 
 
2013-01-17 @ 20:29:00 Kött Permalink


Kommentarer
Postat av: Johan

JÄKLAR VA GÖTT!!!

Svar: TACK JOHAN KUL ATT DU GILLART :)
burgareochbrod.blogg.se

2013-01-17 @ 21:17:11
Postat av: L

Det här receptet är OPTIMALT!!! Muuums

Svar: TACK L ;))
burgareochbrod.blogg.se

2013-01-17 @ 21:24:10
Postat av: Molls

FYFAN måste laga den typ nu ASAP

Svar: Klart du ska!!!
burgareochbrod.blogg.se

2013-01-17 @ 21:50:00
URL: http://frankenstein-boogie.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0