Grön curry-soppa





Recept för 1 st person
En halv burk kokosmjölk
Röd paprika
ca 1 tsk grön currypasta
Färsk chilifrukt
ca en halv msk kardemumma
Kinakål
Färska champinjoner
2 - 2½ dl vatten
Salt
Tillagning: ca 30 minuter
1. Hacka alla grönsaker i bitar och lägg dem i en kastrull.
2. Hacka chilifrukten i småbitar och häll i det tillsammans med grönsakerna. Behåll gärna kärnorna till chilifrukten om du vill ha soppan lite starkare!
3. Tillsätt hälften av vattnet samt den gröna currypastan och låt alltsammans steka på hög värme i några minuter.
4. Tillsätt sedan resten av vattnet. Nu häller du också i kokosmjölken. Blanda i kardemumma och salt och låt soppan koka på låg-medelvärme under lock i ungefär en kvart.
5. Dekorera soppan genom att toppa med basilikablad. Klart!
TIPS: Detta kan både bli en mild och kryddstark soppa beroende på hur man balanserar mellan de svaga ingredienserna, som t.ex. kokosmjölken, och de starka ingedienserna, så som chilifrukten. Vårt bästa råd är att helt enkelt testa sig fram under tillagningen. Smaka av, tillsätt eller späd ut, och så småningom blir nog soppan precis som du vill ha den!
Kommentarer
Postat av: Sorken
PUBLICERA NYA INLÄGGET DÅ!!! Är hungrig!!!!
Svar:
burgareochbrod.blogg.se
Postat av: karin
låter asniceeeee, ska prova.
Svar:
burgareochbrod.blogg.se
Trackback