Fyllda auberginerullar med couscous







Recept för 1 st person
1 dl couscous
En halv aubergine
Fetaost (beroende på hur mycket man man ha och vad som får plats)
2 soltorkade tomater
Basilika
Olivolja
Salt
Tillagning: ca 50 minuter
1. Skär auberginen i skivor på längden.
2. Salta rejält och låt de vätska av sig i ca 20 minuter.
3. Torka av aubergineskivorna och pensla dem med olivolja.
4. Koka upp vatten till couscousen och följ anvisningarna på paketet.
5. Stek auberginen tills de får färg.
6. Lägg på fyllningen och rulla ihop.
Så var maten klar!
TIPS: Om man vill ha lite variation till soltorkade tomater så kan man ha vanliga tomater i. Blir precis lika gott! Ett annat tips är att bre ut lite pesto (grön eller röd är en smaksak) istället för de soltorkade tomaterna och basilikan. Och om man tycker att couscous är tråkigt att äta bara sådär gör det susen att blanda i lite riven parmesanost.
Auberginerullarna har en tendens att veckla ut sig igen när man stoppat i fyllningen. Då är det bara att göra som på bilderna och stoppa i en tandpetare i varje rulle, så håller de sig kvar!
En maträtt som både ser elegant ut och smakar jättegott!
Kommentarer
Postat av: Jojopinglan
Muuuuuums!!!!
Svar:
burgareochbrod.blogg.se
Postat av: Klara. M
MUMSMUMS
Svar:
burgareochbrod.blogg.se
Trackback