Lax- och spenatpaj





Recept för en stor paj
175 g smör
3½ dl vetemjöl
3½ msk vatten
500 g färsk spenat / 200 g fryst spenat
300 g rökt lax i skivor
2 ägg
1½ dl gräddfil
1½ dl kaffegrädde
½ - 1 dl riven parmesanost
Tillagning: cirka 50 minuter
1. Lägg fram smöret cirka en halvtimme innan matlagningen så det hinner bli rumsvarmt och sätt på ugnen på 250 grader.
2. Lägg den färska spenaten i ett durkslag och slå långsamt över kokande vatten så att spenaten mjuknar och krama sedan ut så mycket vatten som möjligt.
3. Hacka smöret i småbitar och lägg i en bunke och blanda med mjöl och vatten. Knåda senda ihop allt till en deg.
4. Platta ut degen i en pajdeg och även upp på kanterna så att de täcks.
5. Bre ut spenaten i botten på pajskalet och sedan laxen skuren i småbitar ovanpå.
6. Vispa ihop äggen med kaffegrädden, gräddfilen och parmesanost, och häll på den över pajen.
7. Grädda pajen i 30 minuter, och om den ser ut att bli bränd, täck den med folie de sista fem minuterna.
Kommentarer
Postat av: johannaJohanna
Lagade nyss! Supergott! Hade dock mozzarella istället för parmesan. Kommer definitivt laga igen, hela familjen gillade!
Svar:
burgareochbrod.blogg.se
Trackback