Krämig pasta med bacon och grönsaker






Recept för 2 st personer
200g pasta
1 paket bacon
1 röd paprika
1 purjolök
1/2 grönsaksbuljong
1/4 dl vitt vin
2 dl grädde
1/4 dl parmesanost
Svartpeppar
Salt
Tillagning: 30 minuter
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Hacka purjolöken, baconet och paprikan i strimlor.
3. Fräs purjolöken, papriken och baconet i olja tills det ser färdigt ut.
4. Krydda med salt och svartpeppar och häll på vinet, och låt koka in.
5. Smula i buljontärningen, häll i parmesanosten och grädden och låt puttra ett tag på låg värme.
6. Häll i "grytan" i pastan och voilá - färdigt!
TIPS: Om du inte vill ha kött i det går det säkert lika bra utan, och så kan man ju tillsätta någon mer grönsak om det känns lite med endast purjolök och paprika. Champinjoner till exempel smakar säkert jättebra tillsammans med detta, men man behöver ju inte ta bort köttet för det!
Kommentarer
Trackback