Morotssoppa med rosmarin








Recept för 2 st personer
0,5 kg morötter
½ gul lök
1 msk smör
0,75 dl vitt vin
½ msk rosmarin
½ dl crème fraiche
1½ st buljongtärningar
½ l vatten
Tillagning: ca 30 minuter
1. Dela morötterna och hacka löken. Låt fräsas i stekpanna tills de blir mjuka med smöret.
2. Tillsätt vin, vatten, buljongtärningarna och ett knippe av rosmarinen. Låt koka på låg värme tills morötterna är mjuka (brukar ta ungefär 15 minuter).
3. Häll av det mesta av fonden i en separat bunke och mixa resten med hjälp av en matberedare eller stavmixer tills den blir slät, men spara lite bitar.
3. Häll av det mesta av fonden i en separat bunke och mixa resten med hjälp av en matberedare eller stavmixer tills den blir slät, men spara lite bitar.
4. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen, klicka i crème fraiche samt resten av rosmarinen. Låt allt få koka ihop i ett par några minuter. Salta och peppra efter smak. Klart!
TIPS: Om du är sugen på att ha i något med lite mer smak och sting, stek bacon i småbitar och häll i. Blir supergott och lite mer matigt (men kom ihåg att soppan i sig är ordentligt mättande). Servera gärna med ett gott bröd till, som vi gjorde denna gång. Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback