Ceasarsallad med bacon




Recept för 2 portioner
Ingredienser:
1 st romansalladshuvud
Kycklingbröst
½ paket bacon
Körsbärstomater
Oliver
Rostbröd
Dressing:
2 st sardellfiléer
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 ägg
Riven parmesanost
1 tsk senap
1/2 dl olivolja
Salt och svartpeppar
Tillagning: 15 minuter
1. Dela salladen i större bitar och skölj den noga i kallt vatten och låt rinna av i durkslag, dela körsbärstomaterna.
2. Mixa sardeller, citronsaft, vitlök, ägg, senap och riven parmesan. Tillsätt olivoljan droppvis och smaka av med salt och peppar. Akta så dressingen inte skär sig.
3. Stek den strimlade kycklingen och krydda med salt och peppar tills den är genomstekt.
4. Stek bacon tills de blir krispiga.
5. Dela rostbröd/annat bröd i små fyrkanter, stek med smör och valfria kryddor tills de får en bun krispig yta.
6. Blanda ihop salladen och grönsakerna med den stekta kycklingen på ett fat, lägg över bacon, krutongerna och ringla över så mycket dressing du vill ha.
3. Stek den strimlade kycklingen och krydda med salt och peppar tills den är genomstekt.
4. Stek bacon tills de blir krispiga.
5. Dela rostbröd/annat bröd i små fyrkanter, stek med smör och valfria kryddor tills de får en bun krispig yta.
6. Blanda ihop salladen och grönsakerna med den stekta kycklingen på ett fat, lägg över bacon, krutongerna och ringla över så mycket dressing du vill ha.